• eBook#9: Raport Mistrza Branży: Formy aluminiowe vs. kwasówki

Raport Mistrza Branży: Formy aluminiowe vs. kwasówki

Wysyłka w ciągu Ebooki - pliki cyfrowe do pobrania
Cena przesyłki 0
Darmowa wysyłka z prenumeratą MB 0
Poczta Polska 11
Kurier DPD 15
Zostaw telefon

Badania naukowców z całego świata od lat potwierdzają, ze nadmierna absorpcja glinu – zwłaszcza z żywnością – może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. Dzięki tej wiedzy w gastronomii coraz rzadziej spotyka się przeznaczone do kontaktu z nią sprzęty i akcesoria wykonane z aluminium. W branży piekarskiej nie jest jednak tak różowo. Na porządku dziennym jest bowiem stosowanie form wykonanych z aluminium bądź stali powlekanej cienka warstwa tego metalu. Dlaczego to nie najlepsze rozwiązanie? Gdzie szukać alternatywy?

POBIERZ EBOOK (DARMOWY) >>


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie